header

  • ✓ Administratie van A tot Z

  • ✓ Alles kan digitaal

  • ✓ Vaste contactpersoon

Het grootste verschil tussen een accountant en een boekhouder is dat een boekhouder meestal de boekhouding verzorgt voor een persoon of bedrijf, terwijl een accountant de boekhouding controleert. Accountants hebben namelijk de bevoegdheid om verklaringen van financiële betrouwbaarheid, de accountantsverklaringen, af te geven. Ze contoleren de jaarrekeningen die boekhouders meestal opstellen. Accountants hebben dan ook een beschermende titel, iets dat boekhouders niet hebben. Accountants zijn dan ook meestal duurder dan boekhouders.

Naast een verschil hebben een accountant en een boekhouder ook wat gemeen

Qua bevoegdheid is er dus een verschil tussen een boekhouder en een accountant, maar werken beide heel nauwkeurig en brengen hoe op de hoogte van de financiële omstandigheden van jouw onderneming. Ze leggen uit hoe je bedrijf ervoor staat en geven advies, bijvoorbeeld over het afsluiten van leningen en het doen van investeringen.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Wij van Finshare zijn ervaren boekhouders die jouw hele administratie kunnen verzorgen. Zo kunnen wij jouw jaarrekening opstellen en je belastingaangiften regelen. Je krijgt van ons altijd een vaste contactpersoon en je kunt al je documenten eenvoudig digitaal aanleveren.

Interesse in onze diensten? Neem contact op

Nu je het verschil weet tussen een accountant en een boekhouder, kun je waarschijnlijk gemakkelijker beslissen welke van de twee het best is voor jouw onderneming. Is dat een boekhouder? Dan helpen wij je graag in Ermelo. Bel bij interesse in onze diensten vrijblijvend naar 0341-700 285 of stuur een e-mail naar contact@finshare.nl. Wij staan voor je klaar.